اخبار

ضرورت حمایت از صنعت قهوه در ایران و راهکارهای توسعه این صنعت

مدیر عامل گروه صنعتی آراکاپ

در گفتگو با مدیر عامل گروه صنعتی آراکاپ مطرح شد؛ضرورت حمایت از صنعت قهوه در ایران و راهکارهای توسعه این صنعت

مهندس محمد صادق رمضانی مدیر عامل گروه صنعتی آراکاپ در این گفتگو اظهار کرد ، بی‌تردید اتفاق‌هایی هیجان‌انگیزی در صنعت قهوه در حال وقوع است.

ایشان در ادامه افزود: قهوه نقش بسزایی در ایجاد فضای کاری پربار دارد. کافه ها به مراکز محبوبی برای کارآفرینان و مشاغل آزاد تبدیل شده اند که به دنبال تغییر مناظر هستند. سر و صدای محیط، قهوه های تازه و محیط شلوغ می تواند حس تمرکز و انگیزه را تقویت کند. این فضاها اغلب به عنوان نقاط ملاقات برای ایجاد روابط و تبادل ایده عمل می کنند و به نوآوری و همکاری بین افراد همفکر دامن می زنند.

چشم انداز صنعت قهوه در ایران

محمد صادق رمضانی مدیر عامل گروه صنعتی آراکاپ  گفت : بی‌تردید اتفاق‌هایی هیجان‌انگیزی در ایران در حال وقوع است؛ اما در عین حال موانع جدی‌ای نیز مطرح است.

وی خاطر نشان کرد: صادرات دان قهوه سبز به دلیل نوسانات قیمت دلار به ایران همچنان چالش بزرگی‌ست. کارگاهای برشته‌کاری تخصصی در ایران بسیار اندک میباشد، و بسیاری از ایرانیان نگرشی منفی به هرآن‌چه که برچسب «ساخت ایران» داشته باشد دارند و بیشتر به دنبال خرید از برند های خارجی هستند  و این در مورد قهوه‌های برشته‌شده در ایران نیز صدق می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه در دوسال اخیر با توجه به افزایش میل به مصرف این نوشیدنی سرشار از کافئین در ایران و افزایش واردات 330 درصدی دان سبز قهوه طبق اعلام گمرک ایران این صنعت در حال گسترش در حوزه کارآفرینی کلان و مشاغل خرد کارگاهی میباشد.

وی افزود: در حال حاضر حدود 150 شرکت در ایران به صورت حرفه ای و کلاسیک به فرآوری قهوه مشغولند . 80 درصد بازار ایران را قهوه های فرآوری داخل تامین می کنند و تنها ۲۰ درصد در این حوزه واردات داریم، آماری که تا پایان سال 1402 منتشر شده گویای این است که مصرف روزانه تهران در کافی شاپ ها، هتل ها و رستوران ها حدود 5 تن است. شهرهای اصفهان و شیراز روزانه  3 تن و باقی شهرهای کشور نیز ماهانه 3 تندمصرف قهوه دارند.

رمضانی ادامه داد:  در این میان شرکت های تولیدی ماشین آلات راه‌اندازی خط تولید، فرآوری، رست و بسته بندی قهوه در ایران در حال گسترش و پیشرفت در بومی سازی این ماشین الات با استانداردهای روز این صنعت هستند. خوشبختانه در یازدهمین نمایشگاه بین المللی نوشیدنی چای قهوه و صنایع وابسته در سال 1403 شرکت های  تولید کننده ماشین آلات حوزه فراوری قهوه رشد چشمگیری داشته اند که خود نمایانگر رشد ارزش افزوده در این صنعت میباشد.

یکی از مهم‌ترین راه‌های توسعه این صنعت شناسایی مناطق کشت و بهره وری بهتر قهوه در سطح کشور است.

پس از شناسایی افزایش زمین‌های کشت قهوه و تولید می‌باشد. ایران با تولید انبوه این محصول می‌تواند محصول بومی خود را به کشور‌های مختلف صادر کند. با گسترش این صنعت می‌توان برای افراد بیشتری اشتغال زایی کرد. حمایت دولت از تولید کنندگان ماشین آلات فراوری قهوه و کارخانه‌های فرآوری قهوه از راه‌های دیگر توسعه صنعت قهوه است تا آن‌ها بتوانند تولید و صادرات خود را افزایش دهند.

به عنوان مثال گروه صنعتی آراکاپ در این نمایشگاه از اخرین دستاورد خود که نسل جدید رستر هوشمند میباشد ، در حضور دکتر محمد مهدی برادران معاون امور صنایع وزارت صمت و جمعی از مدیران ارشد و اصحاب رسانه رونمایی نمود، که از قابلیت های این دستگاه رستر هوشمند به مواردی همچون تابلو فرمان تاچ اسکرین بر پایه سیستم عامل اندروید (Roast Auto)، اطلاع رسانی خطاهای سیستم از طریق تلفن همراه، قابلیت کنترل دستگاه توسط ریموت کنترل را میتوان اشاره نمود.

توسعه صنعت قهوه با سیاست‌های حمایتی دولت ‌

مدیر عامل گروه صنعتی آراکاپ گفت: اگرچه مسیر طولانی در پیش است تا ایران بتواند از منظر تکنولوژی ماشین آلات فراوری و میزان تولید و مصرف قهوه همپای کشورهای پیشرو حرکت کند، اما با توجه به اینکه شیب رشد مصرف در سال‌های اخیر بالا بوده است، این موضوع انگیزه توسعه در فعالیت‌های این صنعت را تقویت کرده است.

وی خاطر نشان کرد: در چنین شرایطی سیاست‌های حمایتی دولت ‌در پشتیبانی از تولیدکنندگان قهوه و کسب‌ و کارهای کوچک و متوسط بسیار حیاتی خواهد بود. دولت می‌تواند به منظور بقای آنها، تخفیف‌های مالیاتی قائل شود. در این صورت به عقیده فعالان این صنعت اگر فرآوری قهوه در ایران رونق گیرد، سودآوری آن به حدی زیاد است که ظرف کمتر از ۱۰ سال می‌تواند به یکی از مهم‌ترین کالاهای صادراتی کشور تبدیل شود.

با بررسی  موارد ذکر شده میتوان به این نتیجه رسید که صنعت قهوه در ایران با توجه به رشد روز افزون تقاضا دارای ارزش افزوده بسیار بالا میباشد که خود بیانگر سودآوری این صنعت در دراز مدت  در ایران میباشد.

1 دیدگاه در “ضرورت حمایت از صنعت قهوه در ایران و راهکارهای توسعه این صنعت

  1. احمدرضا محبی گفت:

    بسیار عالی و دقیق بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *